User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: P0133 code

  1. #1
    Senior Member Evobigz's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    P0133 code

    So just the other day I got a code that popped up P0133. Iím assuming itís because I installed the map cast exhaust manifold and I havenít had my Evo tuned yet. My AFRís are on point except for when I get into boost little bit it does start to get really rich. So thatís why Iím assuming I got this code but would like to hear your guys input on this.
    FP BB Red turbo
    Darton Sleeved 2.0
    Arias custom Pistons
    Kelford - B Cams and springs
    Supertech- valves
    ID 1300 fuel injectors
    AMS ? fuel rail
    walbro 450
    Exedy - Twin Clutch
    Jacks - bulletproof differential
    AEM - gauges
    BakaUnchi Tuned
    91 400whp, e85 501whp

  2. #2
    Senior Member mityaz's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    1,431
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    happened right after install? i would expect the mixture to get leaner due to higher flowing exhaust manifold and cylinder emptying improvement.
    '11 GSR
    current: same exact as last. new block, new head. no kaboom yet.

    2.05L/darton,ProH,CP 10:1 w/Ultimate pins. IWG9174 .92. GSC-S2. 4P head +1mm In/Ex. <--KABOOM (blown HG)

    Past: 2.4L,Manley94,Pro-H,Wiseco,10:1,Darton,4P head,GSC all,Supertec valves,FR 9174 IWG .92,2x450 Walbro/EP control,ID1700,Flex,OSGiken triple. <--KABOOM (spun rod bearing)

  3. #3
    Senior Member Doc's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    186
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I got the same code after removing and installing the same injectors.. all lines checked .. no more issues found.. thoughts?

  4. #4
    Senior Member Evobigz's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bumb

    So after made this original post I haven’t got that P0133 code until recently . I have now gotten this code twice now in the past three weeks. At this point I don’t think it’s an exhaust leak but I haven’t fully looked over exhaust. I haven’t looked at my O2 sensor but I’ll be doing that this weekend. I’m hoping it’s just that the car needs to be returned which I am getting my car retuned here in about a month. So I would really appreciate some feedback on when you guys think you could
    FP BB Red turbo
    Darton Sleeved 2.0
    Arias custom Pistons
    Kelford - B Cams and springs
    Supertech- valves
    ID 1300 fuel injectors
    AMS ? fuel rail
    walbro 450
    Exedy - Twin Clutch
    Jacks - bulletproof differential
    AEM - gauges
    BakaUnchi Tuned
    91 400whp, e85 501whp

  5. #5
    Senior Member Evobigz's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bump

    So over the weekend I installed a new 02 senior and of course that didnít fix it. I inspected the car underneath looking for exhaust leaks and didnít find anything. My only guess that it could be tune related?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    FP BB Red turbo
    Darton Sleeved 2.0
    Arias custom Pistons
    Kelford - B Cams and springs
    Supertech- valves
    ID 1300 fuel injectors
    AMS ? fuel rail
    walbro 450
    Exedy - Twin Clutch
    Jacks - bulletproof differential
    AEM - gauges
    BakaUnchi Tuned
    91 400whp, e85 501whp

  6. #6
    Senior Member NFSEvolutionGSR's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Orlando
    Posts
    362
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I get a similar code from time to time. I suspect that it has to do with the fueling of the vehicle. I have not yet combed through my most recent set of logs, but I suspect that the car is running rich and is clogging the sensor.

    Now, I have gone through my entire exhaust and have replaced the sensor. No leaks that I can see, and everything is new. I will do a complete system leak test before settling on that conclusion, but there is no other explanation in the event that there are no leaks. The position of the sensor is close to OEM. Everything should be mechanically fine. I would be willing to bet that yours is fueling related, as well.
    Mayhem is everywhere.

  7. #7
    Senior Member Evobigz's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well I think I got lucky, after I made my last post. I made one last effort and I adjusted some of my couplers that connected to my air intake and to my blow off valve. Sense then I have not got that code back ��
    FP BB Red turbo
    Darton Sleeved 2.0
    Arias custom Pistons
    Kelford - B Cams and springs
    Supertech- valves
    ID 1300 fuel injectors
    AMS ? fuel rail
    walbro 450
    Exedy - Twin Clutch
    Jacks - bulletproof differential
    AEM - gauges
    BakaUnchi Tuned
    91 400whp, e85 501whp

  8. #8
    Senior Member Evobigz's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Location
    Phoenix, AZ
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well after my most recent post I did get the code once again P0133. So I switched back to E85 to see what will happen. Well, I’ve been running it for the past 4 tanks and I have not been getting the code whatsoever. So for some reason this could be a tuning related for me.
    FP BB Red turbo
    Darton Sleeved 2.0
    Arias custom Pistons
    Kelford - B Cams and springs
    Supertech- valves
    ID 1300 fuel injectors
    AMS ? fuel rail
    walbro 450
    Exedy - Twin Clutch
    Jacks - bulletproof differential
    AEM - gauges
    BakaUnchi Tuned
    91 400whp, e85 501whp

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •